Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-09@12:51:23 GMT

پررنگ کردن آسیب هیئات مذهبی حرکت در ریل دشمن است

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۴۹۸۳۸

حجت‌الاسلام سعید آخوندی، مدیر موسسه خیمه الانتظار مشهد در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، بیان کرد: برپایی مراسم عزاداری از ظرفیت‌های بزرگی است که در اختیار بشریت است که ویژه‌ترین آن برپایی مراسم عزاداری امام حسین(ع) است.
وی با اشاره به روایات متعدد در خصوص برپایی مراسم عزاداری به ویژه برای امام حسین(ع)، اظهار کرد: روایتی از امام صادق(ع) به شرح ذیل است:«کلنا سفن النجاة لکن سفینة جدی الحسین (ع) اوسع و فی لجج البحار اسرع» همه‌ی ما اهل‌بیت، کشتی‌های نجات هستیم ولی کشتی جدم حسین(ع) گسترده‌تر و در دل دریاها (و موج‌های خروشان) باشتاب‌تر و سریع‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آخوندی اظهار کرد: بنا بر قائده و طبق فرموده امام معصوم، کشتی حسین(ع) سریع و وسیع برای نجات مردم است و لذا برنامه‌ریزی در برپایی این مراسمات باید برمبنای جذب حداکثری باشد.
وی با اشاره به اینکه در ایام عاشورا همه مردم سر سفره امام حسین(ع) می‌آیند، تصریح کرد: در اینجا یک عده اثر گذار یعنی همان برپا کنندگان هیئت و یک عده اثر پذیر داریم، اثر پذیران از همه اقشار هستند و لذا برنامه‌ریزی اثر گذاران باید طوری باشد که جذب حداکثری و حد المقدور فاقد دافعه داشته باشند.
آخوندی اضافه کرد: وظیفه اثرگذاران سنگین است چرا که باید همه جوانب را در نظر گرفته و به عنوان مثال اگر ایستگاه صلواتی برپا می‌کند، ترافیک ایجاد نکند و یا برگزاری مراسم عزاداری موجب آزار همسایه آزار نشود.
استفاده از ابزار هنر برای انتقال مفاهیم عاشورایی
وی با بیان اینکه هیئت باید عالم محور باشد اظهار کرد: اگر فردی عالم در هیئت حضور داشته باشد و بر اساس شرع برکلیه موارد هئیت از مداحی گرفته تا سخنرانی و سایر موارد که به عنوان مثال مداح روضه دروغ نخواند تا باعث تحریف عاشورا شود و یا سخنرانی دعوت شود که توان برقراری ارتباط با مخاطب جوانان و نوجوان را داشته باشد، باید توجه کند.
آخوندی برای اینکه هیئت جذب حداکثری به ویژه جذب جوانان و نوجوانان داشته باشد، مهمترین ابزار را استفاده از ابزار هنر برشمرد و گفت: برای انتقال مفاهیم قیام امام حسین(ع) باید برنامه‌ریزی شود که در این بین بهترین شیوه استفاده از ابزار هنر است.
وی افزود: اگر بر اساس دید عالمانه و به دور از سلایق شخصی هیئتی اداره شود، آنگاه به هدف اصلی از برگزاری مراسم عزاداری که انتقال مفاهیم عاشورایی است، دست خواهیم یافت.
خدشه‌دار کردن فرهنگ عاشورا تزویر دشمن است
آخوندی با اشاره به اینکه یکی از دو بال شیعه فرهنگ عاشورا است، گفت: ظرفیت دستگاه امام حسین(ع) و فرهنگ عاشورا بی‌نظیر است و لذا دشمن می‌خواهد به هر طریقی هئیات مذهبی که برپا کننده مراسم عزای امام حسین(ع) و احیاء کننده فرهنگ عاشورایی هستند را نیز خدشه‌دار کند.
سبک مداحی باید دینی و با اذن شرع باشد
وی در خصوص سبک‌های جدید مداحی که در هئیات مذهبی ورود پیدا کرده، اظهار کرد: باید با نگاه عالمانه بر اساس مبانی دینی سبک مداحی به سمتی که شرع اجازه می‌دهد سوق داده شود.
مدیر موسسه خیمه‌الانتظار مشهد افزود: کلیه امور هیئت باید با مشورت یک عالم انقلابی، خوش‌فکر و خلاق که درس دین را خوانده انجام شود تا از ورود آسیب‌های جدی به هیئات مذهبی جلوگیری شود.
وی در خصوص مد شدن برخی از لباس‌های عزا با آرم‌های ناشناخته که بعضاً نشان از شیطان پرستی است افزود: در این خصوص عامه مردم ناآگاهانه و نه از روی عناد از این لباس‌ها استفاده می‌کنند و نباید این را از آسیب‌های هئیت تلقی کرد و برای اصلاح اینگونه موارد باید از اصلاح تولیدکنندگان شروع کرد تا این چنین تولیداتی به اسم لباس عزا وارد بازار نشود.
تغییر سبک زندگی آسیب اجتماع است نه هئیت
آخوندی با اشاره به برگزاری برخی از هئیات تا پاسی از شب اظهار کرد: متأسفانه سبک زندگی مردم به سمتی پیش رفته که تا دیر وقت بیدارند و از طرفی برنامه‌ریزی هئیات برای حضور مردم باید طوری باشد تا افراد بیشتری در این مراسمات حضور یابند و لذا باید مراقب باشیم که آسیب‌های اجتماعی به هیئت‌ها تحمیل نشود.
وی با اشاره به اینکه هئیات مذهبی باید با نظم و مدیریت برگزار شود، اضافه کرد: در جامعه‌ای که اکثر افراد به دلیل اینکه تا دیر وقت مشغول کار هستند و به دیر خوابیدن عادت کرده‌اند و در حقیقت سبک زندگی جامعه می‌طلبد که برگزاری مراسم هم دیر وقت باشد تا افراد بتوانند در این مراسم حضور یافته و کسب فیض کنند.
چرابه برنامه خندوانه اعتراض نمی‌شود؟
مدیر موسسه خیمه‌الانتظار ادامه داد: آیا تاکنون کسی به دیر برگزار شدن برنامه تلویزیونی خندوانه که تا ساعت 1 بامداد ادامه دارد و یا امثال آن اعتراضی داشته اما به محض اینکه هیئتی مراسم عزاداری را تا ساعت 12 ادامه می‌دهد، همه فلش‌ها به سمت آن می‌رود که به خاطر مستحبی از نماز صبح ماندیم؟!
وی با اشاره به اینکه این آسیب اجتماعی است و لذا نباید به هئیت ربط داده شود اظهار کرد: آسیب‌های اجتماعی و سبک زندگی باید فرهنگ‌سازی مناسب برطرف شود.
برگزاری باشکوه مراسم عزا را با تجمل‌گرایی اشتباه نگیریم
آخوندی با بیان اینکه اصل تجمل‌گرایی اشتباه است، تصریح کرد: دغدغه اصلی هئیات مذهبی برگزاری هرچه باشکوه‌تر مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان است ولی نباید باشکوه برگزار کردن مراسم عزاداری امام حسین(ع) را با تجمل‌گرایی اشتباه نگیریم چراکه باید مجلس عزای اباعبدالله الحسین(ع) را با شکوه برگزار کنیم.
وی با اشاره به اینکه جذبه دستگاه امام حسین(ع) بی‌نظیر است، تصریح کرد: این حربه دشمن است که واژه تجمل‌گرایی در اذهان را برای هئیات پررنگ کرده چرا که بسیاری از جوانان اگر به شیوه سنتی برگزار شود تمایلی به حضور پیدا نمی‌کنند.
وی گفت: به اشکال‌تراشی‌های بعضی افراد ناآگاه یا بداندیش نسبت به مجالس و دستجات عزاداری نباید اعتنا و توجهی کرد.
آخوندی در خصوص استفاده دسته‌جات عزاداری از علاماتی چون علم و کتل اظهار کرد: علامت یک رسم و سنتی است که منتصب شده به هیئت و جوانان در زیر علم و کتل جمع شده و عزاداری می‌کنند.
در استفاده از علم و کتل تابع نظر علما و مراجع هستیم
وی با اشاره به اینکه برخی افراد به استفاده از علم و کتل ایراد گرفته‌اند، افزود: در استفاده از علامات بر اساس مسائل شرعی تابع نظر علما و بزرگان هستیم و لذا قبل اینکه‌ علما و مراجع در این خصوص حکمی صادر کنند ما نیز نباید حکم اجتماعی صادرکنیم .
وی با بیان اینکه حضرت امام(ره) نیز فرمودند: «به هیئتی‌ها بگویید علم‌ها و کتل‌ها را بردارید به خیابان‌ها بیایید و مراسم عزا را به پا دارید» گفت: باید در این خصوص تابع فقه و شرع بوده و اظهار نظر مراجع در این خصوص را نیز باید گسترش داد.
آخوندی ادامه داد: جامعه بحران زیاد دارد اما آیا مشکل جهان بشری جمع شده به یک علامت که جوانان به عشق امام حسین(ع) برمی‌دارند؟ آیا همه مشکلات جامعه باحذف یک علامت از هیئت رفع می‌شود؟
علامات از اسباب شور حسینی هستند
وی با بیان اینکه علامات از اسباب شور حسینی(ع) است، اظهار کرد: شور حسینی(ع) لازمه شعور حسینی(ع) است و اگر شور در هئیات کم شود دیگر جوانان رغبت به حضور در مراسم عزاداری را ندارند.
پررنگ کردن آسیب هیئات مذهبی حرکت در ریل دشمن است
آخوندی با بیان اینکه جریان‌سازی هیئات مذهبی بدون هیچ هزینه دولتی به صورت خود جوش بوده و اثرات معرفتی و فرهنگی بسیاری دارد اظهار کرد: شور آفرینی هئیات مذهبی یک ارزش است که به شعور منجر می‌شود و به جای پرداختن به آسیب‌ها بهتر است به فواید هئیات مذهبی پرداخته شود.
مدیر موسسه خیمه‌الانتظار مشهد ادامه داد: آمار مفاسد اجتماعی و جنایات بشری در ماه محرم و صفر بسیار پایین می‌آید، چرا نباید از این زاویه به هیئات مذهبی نگاه کنیم؟ چرا به دنبال نقاط ضعف آن هم در برخی از هیئات مذهبی هستیم؟
وی با اشاره به اینکه پررنگ کردن آسیب هیئات مذهبی حرکت در ریل دشمن است، اضافه کرد: مطرح کردن آسیب هیئات مذهبی باعث دور شدن عامه مردم از حضور در هیئت می‌شود، لذا باید این آسیب‌ها با هدف آسیب‌زدایی و بهینه‌سازی با ارائه راهکار در قالب همایش و جلسات متعدد در جمع مسئولان هیئات مذهبی مطرح شود.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۹۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطلبی از حواریون امام(ره) بود

اسماعیلی در مراسم رونمایی از کتاب "رضای انقلاب"، زندگی‌نامه حجت‌الاسلام و المسلمین رضا مطلبی، او را یار و از حواریون امام(ره) توصیف کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مراسم رونمایی از کتاب "رضای انقلاب"، خاطرات حجت‌الاسلام والمسلمین رضا مطلبی از سال‌های مبارزه با رژیم شاه امروز 17 اردیبهشت‌ماه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اهالی فرهنگ در حوزه هنری برگزار شد. 

وزیر فرهنگ در این مراسم با بیان اینکه حجت‌الاسلام رضا مطلبی از پیشکسوتان انقلابی و حواریون امام و یار رهبر انقلاب است که با ثبات قدم این مسیر را ادامه داد، گفت: در مناطق 17  و 18 تهران کسی نیست که نام ایشان را بشنود ولی زبان به تمجید ایشان نگشاید.
وی در عین حال تصریح کرد: این نعمتی است که خداوند متعال به جامعه دینی ما که به محبت آل الله پیوند دارد، عطا کرده است و علمای بزرگی مثل ایشان را به عنوان امنا قرار داده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه امنا یعنی دلسوز و خدمتگزار به دین خدا و حل کننده مشکلات مردم، تاکید کرد: حاج آقای مطلبی با وجود این که از برجستگان روحانیت همراه نهضت بود سلوک طلبگی خود را رها نکرد و ما موظف هستیم چنین بزرگانی را به جامعه معرفی کنیم.

وزیر فرهنگ گفت: جامعه جوان ایران در معرض انواع تهدیدها به ویژه جنگ روانی و نرم است؛ چرا که دشمن کمر بسته تا اعتماد مردم به نهادهای دینی و روحانیت را مخدوش کند، کمترین ضعفی باشد یا نه، در بمباران رسانه ای برای تخریب وجهه این نهاد خدمتگزار و استوانه بزرگ جامعه دینی به کار می‌گیرند؛ در همین راستا بر ما واجب است تا از بزرگانی چون رضا مطلبی تجلیل کنیم‌ و عمر پرمجاهدت، طولانی و با برکت او را به تصویر بکشیم و امروز کتابش را منتشر و فردا کار هنری در مورد او تولید کنیم.

خاطرات "رضای انقلاب" منتشر شد


اسماعیلی افزود: باید نسل جوان متوجه سرمایه‌های گرانقدر ما‌ شود، این نهضت با همت روحانیت انقلابی مجاهد به وجود آمده و در بیش از 40 سال گذشته به حرکت خود ادامه داده است.

وزیر فرهنگ گفت: حاج آقای مطلبی نیاز به تعریف ما ندارد بلکه ما نیاز داریم که چنین شخصیت‌های برجسته‌ای را به عنوان مفاخر خود معرفی کنیم و خوشحال هستیم که همت دوستان به ثمر نشسته است و به عنوان قدم‌ اول کتاب زندگی‌نامه ایشان چاپ و رونمایی شد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: حاج آقای مطلبی با چند موضوع بیشتر به جامعه شناسانده می‌شود؛ مهمترین آن اتفاقی است که در روز ششم تیرماه 1360 در مسجد ابوذر تهران رخ داد، این بزرگان میزبان رهبر عزیز انقلاب بودند و در آنجا خداوند متعال این وجود نازنین را برخلاف تروری که صورت گرفت برای پرچمداری نهضت مصون از گزند نگه داشت.

اسماعیلی گفت: خدای بزرگ را به واسطه نعمت ولایت به صورت ویژه شاکریم، خدای بزرگ را به واسطه وجود بزرگان موثر در این جریان از جمله حضور حاج آقای مطلبی شاکریم که ان‌شاالله خداوند متعال مشعل وجودی ایشان را برای جامعه ما فروزان نگه دارد.

وزیر فرهنگ ادامه داد: ایشان الحمدالله حوزه خدمات عمومی را در منطقه گسترش دادند و حوزه علمیه‌ای با همت اهالی و خانواده راه‌اندازی کردند که منشا خیر و برکت است.

وی افزود: همه آنچه از روحانی انقلابی، مجاهد و حاضر در صحنه، محل مراجعه و اعتماد مردم خواندیم و شنیدیم در سلوک ایشان می بینیم. حاج آقای مطلبی در دوره دفاع مقدس، نهضت امام و دوره طولانی خدمتگزاری در این منطقه همیشه منشا خیر و برکت بودند و ان‌شاالله ادامه پیدا خواهد کرد.

حجت‌الاسلام رضا مطلبی، راوی کتاب "رضای انقلاب" نیز در بخشی از این مراسم با تاکید بر اینکه بیایید مسجدی شویم، گفت: تنها افتخار ما این است که کشور ما کشور امام علی(ع) است. خواندیم اما نمی‌دانم چرا عمل نمی‌کنیم. چه بر سر ما آمده است که مساجد خالی است؟ اگر من مقصرم، عوضم کنید. 

وی با یادآوری سال‌های پیروزی انقلاب، ادامه داد: روزهای اول پیروزی و شروع پیروزی، مسجد جامع جا نداشت و خیابان هم پر از مردم بود. چرا این قدر به دنیا چسبیده‌ایم؟ از هر کسی در مورد درآمد زندگی می‌پرسیم، ناراضی است و گلایه دارد. امید است روزی از این حالت خارج شده و مساجد را با حضور خود پر کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک فرمانده سپاه : در فکر نوجوان ما یک سری یافته‌های غلط و دروغ که دشمن روی کار آن کار کرده، تثبیت شده
  • هیأت ظرفیتی برای اجتماع قلوب و تربیت انسان انقلاب اسلامی
  • برپایی ویژه‌ برنامه‌های «در مسیر بهشت» هم‌زمان با میلاد امام‌رضا(ع)
  • بهزیستی باید آسیب‌های نوظهور و پررنگ را شناسایی کند
  • اعتراض دانشجویان به تعطیلی ۲۳ ماهه مسجد دانشگاه شریف
  • ببینید | حرکت جالب یک گربه برای آسیب نزدن به دختر بازیگوش!
  • دشمنان به دنبال ضربه به هیات‌های مذهبی هستند
  • بازسازی امامزاده ابراهیم(ع) نیازمند استفاده از تمام ظرفیت ها است
  • مطلبی از حواریون امام(ره) بود
  • دشمن تلاش دارد اعتماد مردم به نهادهای دینی را مخدوش کند