Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگریگروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علامت‌سازی، صنعتی است که از دیرباز نقش بسزایی در برگزاری مراسم‌های عزاداری ویژه محرم ایفا کرده، فعالان این صنعت با دشواری زیاد پای در مسیری می‌گذارند که عشق حسینی انگیزه حرکت در آن است. این افراد پای کوره‌های ذوب فولاد می‌ایستند و گرمای آتش را به جان می‌خرند تا نقشی هر چند کوتاه و ناملموس در ترویج فرهنگ عاشورایی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها این کار را با عشق انجام می‌دهند و کارشان را به نوعی ادای دین به امام سوم شیعیان می‌دانند.

اگرچه علامت‌سازان عشق حسینی را سرمایه کار خود می‌کنند، اما در سال‌های اخیر با انتقاد‌هایی مواجه شده‌اند و این امر از افزایش طرح‌های حیواناتی، چون طاووس و شیر بر روی علامت‌ها نشأت می‌گیرد. طرح این‌گونه انتقاد‌ها هر ساله در آستانه فرارسیدن ماه محرم شدت می‌گیرد.


فاطمه عیدیون، طراح نقوش سنتی و بانوی علامت‌ساز کشورمان در خصوص شرایط فعلی حاکم بر صنعت غلامت‌سازی به خبرنگارحوزه میراث و گردشگریگروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛گفت: طراحی نقوش سنتی روی علامت به دلیل شکل قلم آن، با عنوان هنر سوزن‌زنی شناخته می‌شود؛ اگرچه تاریخچه این هنر به دوران قاجار برمی‌گردد، اما هنوز در سطح جامعه آنچنان که باید و شاید شناخته نشده و فقط در میان علامت‌ساز‌ها شناخته شده است.

وی افزود:هم‌اکنون هنر سوزن‌زنی تعریف خاصی در هیچ پروژه مستقلی ندارد البته من درصدد ارائه چنین تعریفی هستم.

این طراح نقوش سنتی اظهار داشت:درخواست من از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این است که از هنرمندی که می‌خواهد هنر ناملموسی را ملموس کند، حمایت کند البته این سازمان در خصوص ملموس کردن هنر سوزن‌زنی کمک‌های قابل توجهی کرده است.

عیدیون در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به انتقاد منتقدان از طرح‌های کار شده روی علامت‌ها، تصریح کرد: هر کدام از کار‌های حجمی ساخته و نصب شده روی علامت‌ها فلسفه‌ای دارند که به آنچه در تاریخ آمده، برمی‌گردد. به عنوان مثال در روایت‌ها چنین مطرح شده که پس از پایان حادثه عاشورا، طاووس‌ها به اذن خداوند برای جلوگیری از آسیب ناشی از نور خورشید روی جنازه‌ها، بالهایشان را بر روی جنازه شهدای کربلا باز کرده‌اند. شیر نیز از جنازه‌های شهدا در مقابل حیوانات وحشی نگهداری می‌کرده است.

وی ادامه داد: امروزه ما در طراحی روی علامت‌ها از نقوش گل و مرغ و صحنه‌های عاشورایی استفاده می‌کنیم. برخی از اشعار محتشم کاشانی نیز به همراه آیات قرآنی و زیارت عاشورا روی این علامت‌ها کار می‌شوند.


درز مخفی محصولات چینی در علامت‌سازی

همچنین؛ رضا قادری، علامت‌ساز در گفت‌وگو با خبرنگارحوزه میراث و گردشگریگروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ورود محصولات چینی به کارگاه‌های علامت‌سازی را از دغدغه‌های فعالان این عرصه دانست و اظهار داشت:اگرچه محصولات چینی به عنوان لوله‌های بدون درز به فعالان عرصه علامت‌سازی واد می‌شوند، اما در حین کار مشخص می‌شود درز‌های مخفی دارند و این درز‌ها با کمی گرما باز می‌شوند.

وی افزود:هم‌اکنون از لحاظ کیفیت کار نمی‌توانیم ورقه فلزی با آلیاژ مناسب را پیدا کنیم البته این نوع فلز در اهواز تولید می‌شود، اما به صورت بسته‌بندی ارائه می‌شود. این در صورتی است که فعالان عرصه علامت‌سازی نیازمند چند ورق از این فلز هستند و خرید بسته‌بندی شده آن به صرفشان نیست.

این علامت‌ساز در خصوص میزان توجه سازمان میراث فرهنگی به عرصه علامت‌سازی، گفت:سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روی کار ما عیار می‌گذارد البته کسانی که برای این کار به سازمان میراث فرهنگی مراجعه کرده‌اند می‌گویند که کارشناسان این سازمان برای تعیین عیار کار از علامت‌ساز‌ها می‌خواهند که وسایل کارشان را به آنجا ببرند و در مقابل چشم آن‌ها کار کنند و این امر شدنی نیست، زیرا ما نمی‌توانیم وسایلی، چون کوره را از کارگاه خارج کرده و به جای دیگری ببریم.

قادری در بخش پایانی سخنانش در پاسخ به انتقادها، گفت:در کار علامت‌سازی همه چیز به نوع نگرش افراد بستگی دارد. به عنون مثال من طاووس را سمبل امام زمان (عج) می‌دانم و باور دارم که شیر نماد قدرت و امیرالمؤمنین (ع) است. در باور من کبوتر تنها پرنده‌است که در خون امام حسین (ع) غلت زده است.

وی خاطرنشان کرد:ما زیارت عاشورا، حدیث کساء، آیات قرآن و اشعار محتشم کاشانی را بر روی تیغه‌های علامت حک می‌کنیم.


انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۳۸۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آثار کشف‌ شده در خیابان باباطاهر همدان مربوط به دوره ایلخانی است

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: در پی عملیات اجرایی پیاده‌راه باباطاهر همدان و در سفال‌های تاریخی کشف شده در این منطقه، شواهدی از دوره اسلامی و ایلخانی قابل مشاهده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، حمیدرضا حیدری امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت‌_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حین حفاری در روز یکشنبه شانزدهم اردیبهشت‌، در عمق ۱.۵ متری در ابتدای خیابان باباطاهر که از سوی شهرداری به‌منظور آغاز عملیات عمرانی پیاده‌راه سازی آغاز شده بود، یک دیواره آجری از یک بنا کشف شد که به نظر باستان‌شناسان شواهدی از دوره اسلامی، و ایلخانی روی بعضی تکه‌های سفال‌های قابل رؤیت است.

وی با اشاره به توقف پروژه پیاده‌راه‌سازی باباطاهر همدان، افزود: مکاتبه لازم برای دریافت مجوز از پژوهشکده تهران برای کاوش در این منطقه انجام شد و منتظر دریافت مجوز هستیم.

کد خبر 751774

دیگر خبرها

  • درگذشت یکی از مدیران و فعالان عرصه فرهنگ و هنر گیلان
  • آغاز هفتمین دوره آموزشی توانمندسازی فعالان صنعت گردشگری
  • آثار کشف‌ شده در خیابان باباطاهر همدان مربوط به دوره ایلخانی است
  • فعالیت در نشریات دانشجویی تمرینی برای ورود به عرصه ملی و بین‌المللی رسانه است
  • فعالیت در نشریات دانشجویی تمرینی برای ورود به عرصه بین‌الملل رسانه است
  • آسیب‌شناسی راهکار تقویت فرآیند جبهه‌ سازی در عرصه فرهنگی است
  • ابهام در مورد شرکت چینی تامین کننده VAR/ تخصص در بیلیارد و تنیس!
  • انقلاب چینی‌ها در باتری‌سازی: این باتری با آب کار می‌کند!
  • لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی
  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی