Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@03:12:38 GMT

کاروانسرای قاجاری میان کتل در شهرستان کازرون مرمت می شود

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۱۶۹۴۰

کاروانسرای قاجاری میان کتل در شهرستان کازرون مرمت می شود

شیراز- کاروانسرای قاجاری میان کتل در شهرستان کازرون استان فارس با تخصیص ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار ملی مرمت می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس، در راستای سیاستهای کلان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ، این سازمان با تخصیص بودجه ملی با اعتبار ۵۰۰ میلیون ریال به بنای کاروانسرای میان کتل اقدام و فعالیتهای حفاظتی و مرمتی توسط تیم کارشناسان استان و با نظارت کارشناسان میراث فرهنگی شهرستان بزودی آغاز می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد رضا معینی مسئول اداره میراث فرهنگی شهرستان کازرون گفت: اقدامات حفاظتی و مرمتی که در دستور کار تیم کارشناسی است شامل تقویت پی دیوارها و پشت بندها ، حذف عوامل بیولوژیکی آسیب رسان به بنا ،سبک سازی قسمتهای سقف و پوشش مجدد آن و تثبیت سنگهای ریخته شده در نما و تجمیع آنها و مرمت اضطراری استحکامی دیوارهای بنا است.

اقدامات مرمتی اولیه نیز در سالهای گذشته توسط استاد کاران پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی بیشاپور بر روی بنا صورت پذیرفته است .

کاروانسرای میان کتل در یک منطقه کوهستانی واقع و پوشش گیاهی اطراف آن عمدتا درختان بلوط، بنه ،کلخنگ و بادام کوهی تشکیل می دهند . این منطقه یکی از چند منطقه مهم زیست محیطی جهت زیست بوم حیوانات وحشی است که هم اکنون نیز تحت حفاظت محیط زیست قرار دارد و منابع تامین آب عمدتا به صورت چشمه های جاری از کوه می باشد . کاروانسرای میان کتل متعلق به دوره قاجاریه بر سر راه جاده قدیم شیراز به کازرون حد فاصل بین دشت ارژن و کتل پیرزن در نزدیکی روستای کلانی واقع شده است.

این کاروانسرا به شماره ۳۶۶۷ در سال ۱۳۷۹در فهرست آثار ثبتی ملی ایران قرار گرفته و به لحاظ معماری به صورت چهار ایوانی با حیاط مرکزی ساخته شده، در مرکز اضلاع شرقی و غربی دو حجره بزرگ و همچنین دو حجره کوچک در هر دو سوی این قسمتها قرار دارد.

در اضلاع شمالی و جنوبی نیز چهار حجره کوچک وجود دارد. پلان آن بر حسب موقعیت مکانی از شیب کوه تبعیت می کند . ابعاد آن ۶۶*۵۶ متر است که مصالح به کار رفته آن عمدتا سنگ لاشه و گچ می باشد . از خصوصیات بارز این بنا موقعیت قرارگیری آن ، چهار ایوانه بودن بنا و استفاده گسترده سنگ در جهت نماسازی بناست که در بین کاروانسراهای استان فارس منحصر بفرد است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۱۶۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اطلس فرهنگی تهران تهیه می شود

تین نیوز

مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی گفت: ایجاد شبکه خانه موزه ها و تهیه اطلس فرهنگی شهر تهران دو پروژه ای هستند که در چارچوب برنامه ریزی کلان اجرا می شوند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، سیدمحمد ناظم رضوی با تاکید بر اینکه پروژه مرمت و تبدیل به موزه «پرواز» آشیانه پرواز قلعه مرغی که اولین فرودگاه شهر تهران است را در سال گذشته آغاز کردیم، گفت: در فاز اول این پروژه بحث مرمت اضطراری مطرح است که در این راستا سازه هایی که بیش از ۱۰۰ سال قدمت تاریخی دارند و آسیب دیده اند را مرمت می کنیم. پس از تکمیل مرمت اضطراری بحث تبدیل این آشیانه به موزه پرواز را خواهیم داشت.

ناظم رضوی با اشاره به اینکه پروژه البرز لشگرک نیز یکی از پروژه هایی است که سال هاست در دستور کار شرکت توسعه فضاهای فرهنگی قرار دارد، خاطرنشان کرد: با دستور شهردار و همکاری بخش های مختلف شهرداری به خصوص در بحث های مالی، عملیات مرتبط با تکمیل فضای تجاری این پروژه به پایان رسیده است و به زودی مجموعه البرز لشگرک به بهره برداری می رسد.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه ۲ پروژه در دستور کار شرکت توسعه فضاهای فرهنگی قرار دارد، بیان کرد: برنامه ریزی عملیاتی برای فضاهای فرهنگی شهر تهران با همکاری مرکز مطالعات، ایجاد شبکه خانه موزه ها و تهیه اطلس فرهنگی شهر تهران دو پروژه ای هستند که در چارچوب برنامه ریزی کلان برای آینده زیرساخت های فرهنگی شهر تهران اجرا می شوند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • واگذاری کاروانسرای شاه عباسی و قلعه صمصامبه بخش خصوصی
  • برگزاری جلسه کارگروه مشارکت و میراث فرهنگی در شهرستان اشنویه    
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • سمنان میزبان جشنواره «تاسکا» شد
  • گسترش فرهنگ جهادی از کار جهادی مهم‌تر است
  • اطلس فرهنگی تهران تهیه می شود
  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • دستگیری ۳ حفار غیر مجاز در شهرستان آمل
  • توزیع ۲۸۸۰ تن آسفالت در معابر غرب و شمال‌غرب تبریز
  • اطلس فرهنگی تهران تهیه می‌شود